06 - 154 993 55
slider-1 slider-2
Vandaag doen we een weetje.
Onder de noemer: Heb jij dat ook wel eens?

Je hebt met veel liefde aan jouw taart gewerkt en veilig weggezet in de koeling. Dan is het tijd om hem uit de koelkast te halen en te showen aan jouw gasten. Je haalt hem eruit en het lijkt wel of de taart onder de hoogglans spray heeft gestaan! Help denk je, wat heb ik nu toch fout gedaan?

Eigenlijk helemaal niets! Het fondant gaat glimmen, zo noemen wij dat. Dit gebeurt omdat het warmte verschil tussen de koeling en de kamer te groot is. Je hebt bijvoorbeeld de koeling wat kouder gezet vanwege de hoeveelheid frisdrank die erin ligt. Een andere oorzaak kan zijn dat het buiten warm is, zoals tijdens de zomer of verwarming die aanstaat. Het verschilt wel per fondant, moet ik eerlijk zeggen.

De taart zal ongeveer na een half uurtje wat minder gaan glimmen. Dan is de taart op temperatuur aan het komen en went langzaam aan de temperatuur buiten de koelkast.

Denk jij nu. Ik heb ook een vraag, die onder deze noemer valt. Stel hem gerust en dan beantwoord ik hem de volgende keer voor jou!

Liefs Carolien

Mammarina Deurne TIP Maandag taart glimt 2019

Vorige week heb ik jou mijn geheim verteld, hoe ik mijn taarten zo mooi strak krijg. Dat ging over de zijkanten van de taart. Maar natuurlijk willen we ook een strakke bovenkant. Hoe ik dat doe, zal ik jou vertellen in deel 2 van Mijn geheim van strakke taarten.

Als de taart goed gekoeld is, het beste is een nachtje in de koelkast. Dan gaan we verder met de bovenkant van de taart. Nu is het tijd om het bovenste taartboard er af te gaan halen. Dit doen we door het palletmes in een glas met heet water te zetten. Nu het palletmes warm is, ook na het afdrogen, zetten we deze tussen het taartboard en taart. Draai het palletmes voorzichtig rond, langs het taartboard tot hij loslaat. Haal voorzichtig het taartboard van de taart. Vul de bovenkant nu op met botercrème.

Vind je dat er genoeg botercrème op zit? Dan zet je de geodriehoek met de lange kant recht op de bovenkant van de taart. Doordat je de taart goed heb afgesmeerd bij de zijkanten is hier nu een randje ontstaan. Hierover kan je nu jouw geodriehoek halen, zo wordt de bovenkant van de taart ook super strak. Om het randje aan de zijkant (boven) weer strak te krijgen, haal je het palletmes er nogmaals langs. Tot het strak genoeg is naar jouw mening.  Om dit mooie resultaat te behouden, zet je hem weer  terug in de koeling.

De final touche is nu aan de buurt. Maak het palletmes nogmaals warm en haal hem voorzichtig langs de zijkanten en de bovenkant van de taart. Zo verdwijnen de laatste oneffenheden in de botercrème! En nu is jouw super strakke taart af!

Zo nu weet jij mijn hele geheim. Ga jij het proberen bij de volgende taart die je gaat maken? Laat het mij weten en post er een leuke foto bij!


Mammarina Deurne TIP Maandag strakkebovenkant taart 2019

Toen ik net begon met taarten maken, vergeleek ik mijn taarten met die van anderen. Die waren altijd mooier en strakker dan die van mij! In plaats van dat ik dacht, zij doen het al een aantal jaren. Oefening baart kunst. Kwamen mijn gedachten van: Little Miss Perfect naar boven. Zoals ik het maar altijd noem. Alles moet perfect en het liefst in één keer. Heb jij dat ook wel eens?

Na een zoektocht op het internet en online cursussen, kwam ik tot de perfecte oplossing voor mij! Want hoe een ander het doet, wil niet zeggen dat het jouw past! Af en toe voel ik mij net een timmervrouw, maar het werkt voor mij. Dat is het belangrijkste! Ben jij ook benieuwd hoe ik als timmervrouw bij elke taart aan het werk ga? Lees dan snel hier verder:…..

Ik zal mijn werkvolgorde met jou delen. Plaats de onderste taartlaag op een taartboard. Plak deze met een beetje botercrème vast. Vul dan de taart zoals je gewend bent en smeer hem met een dun laagje botercrème aan de zijkanten af. Een taarboard kan je vergelijken met een taartkarton, alleen is deze 4mm dik. Daarna gebruik ik nog een taartboard voor op de bovenkant van de taart. Dit taartboard laat ik in het plastic verpakking zitten, maar ik verwijder wel de stickers die erop zitten aan beide zijden. Samen met een grote geodriehoek zet ik het bovenste taartboard exact recht, aan de zijkant met de onderste.

Nu komt het timmervrouw gedeelte. Door een mini waterpas op het bovenste taartboard te zetten. Deze is gewoon verkrijgbaar bij de Action. Zie je of jouw taart, aan de bovenkant recht is. Dit doe je horizontaal en vertikaal op het bovenste taartboard. Mocht deze niet recht zijn? Dan vul je die kant op, met een beetje botercrème. Dit doe ik door heel voorzichtig het taartboard op te tillen en er met een spatel een beetje botercrème er tussen te doen. Probeer het taartboard niet teveel omhoog te tillen!!! Anders moet je later de taartboards weer recht.

Leg de waterpas er nogmaals op. Om te controleren of de taart aan de bovenkant nu wel recht is. Is dit het geval? Dan kan je de taart aan de zijkant gaan voorzien van een laag botercrème. Als je denkt dat dit dik genoeg is, zet je de geodriehoek, met de lange kant, tegen beide taartboards aan. Door de geodriehoek langs beide taartboards te halen, wordt jouw taart super strak aan de zijkanten. Let wel op, dat je dit op een rechte ondergrond doet, zodat jouw gehele geodriehoek ondersteuning heeft. Om zo het teveel aan botercrème er af te halen.

Je kan dit zo vaak herhalen, als je zelf wilt. Daarna zet je hem voor een uurtje in de koeling. Zo kan de botercrème steviger en dus harder worden. Waardoor jij de volgende stappen makkelijker zal gaan maken.

Dit was even genoeg voor vandaag, volgende week gaan we verder met mijn geheim van een strakke taart! Dus zeg ik tot volgende week.

Mammarina Deurne TIP Maandag geheim strakke taarten 2019

Vorige week mocht ik een hele mooie Rapunzel verjaardagstaart afleveren op de feestlocatie zelf. Het was zonnig, waardoor het goud nog meer straalde dan thuis in mijn huiskamer! De jarige job straalde nog meer toen ze haar taart zag. Wat heerlijk om dat te mogen zien en van mee te genieten! Dat is nu voor mij de kroon op mijn werk, daar doe ik het toch allemaal voor.

Bij het maken van deze taart, zat ik wel met een klein probleempje. Hoe ging ik de strepen zo netjes recht op deze taart krijgen. Oeps, hoe ga ik dat doen? Op eens werd het mij duidelijk!

Om mooie rechte strepen te maken gebruikte ik een mal. Deze mallen zijn overigens verkrijgbaar in diverse breedtes. Met deze mal kon ik zelfs 2 strepen tegelijk maken. Maar deze mal heb ik niet alleen gebruikt om de mooie rechte strepen te maken. Ik heb hem ook gebruikt om de eerste streep recht op de taart te krijgen. Door de mal heel licht in de zijkant van het fondant te drukken. Zo streep één was gezet, nu de volgende.

Door de mal, na elke geplaatste streep er voorzichtig tegen aan te zetten en licht aan te drukken. Maakte ik de streep voor de volgende zichtbaar. Dus deze mal was multi functioneel en zo kwamen Rapunzels strepen recht op de taart te zitten.


Mammarina Deurne TIP Maandag rapunzelsstrepen 2019

Naast dat je een eierdoos kan gebruiken om te knutselen, heeft de eierdoos nog meer mogelijkheden. Misschien niet zo voor de handliggend als je denkt aan taarten, maar uiterst functioneel is hij wel!

Je kunt bij de groothandels van allerlei mallen kopen om jouw fondant bloemen mooi te laten drogen. Zodat ze echt gaan lijken op de bloemen die in jouw vaas op tafel staan! Maar hoe vaak ga je deze mallen echt gebruiken? Aangezien ze aardig prijzig zijn, duurde dat wel even bij mij!

Want ik kwam erachter dat de eierdoos een prima alternatief was. Op de bodem van de eierdoos kan de bloemen zo neerleggen hoe je ze wilt laten drogen. Plat op de bodem, tegen de zijkant of half staand. Zo krijg je pas echt bloemen die gaan leven! Want zeg nu zelf, elke bloem is uniek!

Mammarina Deurne TIP Maandag eierdoos 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten en natuurlijk doen wij dit ook voor babyshowers! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
contact Albert Schweitzerstraat 9
5751 MG Deurne
06 - 154 993 55
info@mammarina.nl
Copyright © 2024 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID