06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Je wilt mooie vlinders op de verjaardagstaart van jouw dochter hebben. Maar dan wel zo natuurgetrouw. Daarmee bedoel ik dat het lijkt als of ze zo kunnen weg vliegen. Maar hoe doe je dat? 

Maak de vlinders een aantal dagen van te voren in de gewenste kleur van fondant. Neem een stukje stevig karton welke je kunt vouwen. Zorg dat de vouw goed scherp in het karton zit!

Leg vervolgens het lijfje van de vlinders in de vouw van het karton en leg de vleugels mooi tegen de zijkant. Laat de vlinders een dag of twee drogen in de het karton. Kijk dan of ze goed droog zijn voordat je ze eruit haalt!

Veel succes met het maken van jouw vlinders!

Liefs, Carolien

Mammarina Maandagtip fondant vlinders

Het uitrollen van fondant lijkt vaak een simpel werkje, maar niets is minder waar! Denk jij wel eens na voordat je begint met het uitrollen ervan? Hoe je het beste kan beginnen? Nee, lees dan hier mijn volgende Mammarina maandag TIP.

Je hebt verschillende taartvormen, de meest gebruikte is de ronde en de vierkanten vorm. De tip is eigenlijk heel simpel. Ga je een ronde taart bekleden, start dan met een rond bal van fondant op jouw uitrol werkplek. Druk deze plat en begin met uitrollen. Draai regelmatig jouw uitrol ondergrond met een kwartslag. Hierdoor blijft jouw fondant het langste een ronde vorm houden.

Om een vierkanten taart te bekleden, kan je van hetzelfde principe uitgaan. Je start dan met een vierkant stuk fondant.

Met een uitrol ondergrond bedoel ik, de mat waar je de fondant op uitrolt. Dit kan een (siliconen) mat of placemat zijn.

Veel succes met deze tip!

Mammarina Maandagtip uitrollen fondant

Het is weer maandag, dus tijd voor een TIP van Mammarina.!

Ook Heel Holland Bakt​ gekeken gisterenavond?
Wat een meesterwerken die mozaïekkoekjes, vond je niet. Het water liep bij mij in mijn mond, want ik ben gek op dit soort brosse koekjes! Jij ook?

Kende jij de term 1, 2, 3 koekjes?
Ik niet, maar de basis ingrediënten zoals bloem, boter en suiker, waren bij mij wel bekend! Alleen dat de suiker, poedersuiker moest zijn dat weer niet. Zo blijf je leren bij Heel Holland Bakt.

Snel gekeken naar het recept en de uitleg van Robèrt. In het filmpje en tijdens de uitzending werden zoveel tips gegeven! Daarom heb ik besloten om het filmpje te delen met jou. In plaats van alles voor jou op te schrijven.

Ben heel benieuwd welke tips jij mee neemt uit dit filmpje?
Deel je ze met mij in een reactie hieronder!

https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/mozaiekkoekjes/

Mozaïekkoekjes HHB 2019

Had jij mijn post van afgelopen vrijdag gezien, waarin ik met een schaar fondant knipten? Je zal wel gedacht hebben, een schaar! Dus deze maandag gaat de Mammarina’s maandag TIP over mijn schaar en fondant.

Je rolt je fondant altijd groter uit dan de taart die je gaat bekleden. Soms is hij wel veel groter dan dat je nodig hebt en heb je er eigenlijk last van. Dan knip ik het overtollige fondant met de schaar weg. Dit is overigens een schaar die ik alleen daarvoor gebruik!

Waarom met een schaar? Dit om het schuren in het fondant te voorkomen. Als je dit met een mesje doet, heb je kans dat deze niet goed scherp is. Het fondant kan dan tijdens het snijden meegetrokken worden en zo een scheur in jouw fondant veroorzaken. Je kan met de schaar ook de fondant netjes op de juiste hoogte afknippen. Zoals bij de foto van een giant cupcake van afgelopen vrijdag.

Wil je geen schaar gebruiken, dan kan je ook een pizzasnijder gebruiken of een cutting Wheel. Dit is een pizzasnijder in het klein, speciaal voor mensen die taarten maken.

Veel succes met mijn tip!

TIP maandag fondant schaar

Aan mij wordt regelmatig gevraagd of ze de taart van de workshop kunnen invriezen. Ja, dat kan zeker, maar er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Deze geldt voor taarten met een eetbare print of massieve fondant items. Zoals bijvoorbeeld een zeemeerminnenstaart of een eenhoorn.

Als je volgens de onderstaande stappen te werk gaat, merken de gasten er niets van dat deze taart uit de vriezer komt. Deze stappen zijn getest voor fondant- en Full-Naked cake taarten.

1 *    plaats de taart in een stevige taartdoos bijvoorkeur zonder (kijk)venster
2 *    sluit de taartdoos goed af
        voor de zekerheid kan je een plakbandje gebruiken
3 *    doe een plasticzak over de taartdoos en knoop deze goed dicht.
        dit is om te voorkomen dat eventuele geurtjes uit de vriezer in de 
        taart komen te zitten
4 *    zet hem recht in de vriezer
5 *    haal de taart 24 uur van tevoren uit de vriezer en zet hem in de
        koelkast. Zo kan hij rustig en langzaam ontdooien. 
        laat de plasticzak erom heen zitten!
6 *    haal hem een uurtje of twee voor het aansnijden uit de koelkast.
         laat hem zo op temperatuur komen. 
         de bovenstaande tijd is afhankelijk hoe jij het liefste taart eet!
7 *    Klaar om te genieten van jou zelf gemaakt te taart.

Voor taarten met een eetbare print en fondant items, adviseer ik deze volgorde niet. Dit vanwege de gevoeligheid van de print en fondant voor vocht, wat vrijkomt door het ontdooien.

Plaats de print als laatste op de taart voordat je hem gaat aansnijden. Misschien is het mogelijk om de fondant items van de taart af te halen, voordat hij in de vriezer gaat. Zo kan je deze later weer terug plaatsen

Veel succes met deze tip!

Collage mammarinasTIP taart vriezer 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2021 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID