06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Deze variant is afkomstig uit mijn challenge, die ik in de herfstvakantie heb gehouden. Alleen gaan we er nu kerstbomen van maken.
Voor degene die deze crisps nog niet gemaakt hebben. Zet ik hieronder de ingrediënten en natuurlijk de werkwijze. 

Veel succes met het maken en laat jij jouw crispie kerstbomen aan ons zien!

Benodigdheden:
* 150 gram smeltchocolade
* 100 gram Kellogs Smacks

* zachte topping van Dr.Oetker of zelfgemaakt glazuur
* decoratiestiften
* poedersuiker
* smarties, suikerparels of suikersterretjes
* ice cups (Wibra)
* bakpapier
* eventueel wat karton en plakband

Werkbeschrijving:
* smelt de chocolade en kleur deze naar wens*
* voeg de gesmolten chocolade en de smacks bij elkaar. Roer deze door elkaar, zodat alle smacks voorzien zijn van chocolade.
* maak van een stukje bakpapier een frietzakje en draai de punt dicht
* vul deze met chocolade smacks en druk tussendoor de smacks goed aan
* laat de smacks hard worden door ze even in de koeling te zetten
* haal voorzichtig het bakpapier eraf
* plak met de zachte topping de ice cups onder de smack kerstboom
* versier de kerstbomen met decoratiestiften en smarties of suikerparels
* zet de chocolade kerstbomen op een bord en laat het sneeuwen met poedersuiker
* de voedingskleurstof moet wel geschikt zijn voor chocolade!

Lukt het maken van de frietzakjes niet zo goed. Dan kan je van karton een mal maken en daar dan jouw bakpapier in plaatsen.

collage kerstdiner tip3

Deze kerstboom van koekjes is afkomstig uit Engeland, waar er met liefde en passie aangewerkt word. Deze wilde ik ook wel eens een keer maken. Ik had ooit zelf een set van sterren uitstekers gekocht voor een taart en ik bedacht me dat ik deze natuurlijk ook kon gebruiken voor de koekjes. Zo doende is deze 3D kerstboom van koekjes ontstaan.

Mocht je niet deze uitstekkers hebben, neem dan een afbeelding van internet er verklein en vergroot deze zo vaak je wilt.

Het stapelen van de koekjes heb ik gedaan met witte Wilton decorating icing. Hiervoor kan je ook de zachte topping van Dr.Oetker gebruiken.

Voor het versieren van de koekjes heb ik diverse artikelen gebruikt. Zoals cookie icing en de decoratiestiften van Dr. Oetker. Voor de groene variant heb ik Wilton decorating icing met een ster spuitmondje gebruikt. Deze is verkrijgbaar bij bakwinkels net als het spuitmondje. Hiervoor kan je ook de zachte topping van Dr.Oetker nemen en deze mengen met groene voedingskleurstof. Doe deze dan weer terug in een spuitzak met een ster spuitmondje erop.

Zorg dat de cookie icing en/of decoratiestiften goed warm zijn. Dan spuiten ze een stuk makkelijker!

Veel plezier en succes bij het maken van deze overheerlijke 3D koekjes kerstboom!

collage kerstdiner tip2

Ja, het school kerstdiner staat deze week weer op de planning van de scholen en wat ga jij maken? Ieder jaar probeer ik weer met iets origineels te komen, want dat is voor mij de uitdaging! Zal ik je helpen?

Nou, vooruit dan! Ik heb 2 ontzettend leuke, lekkere en originele ideeën voor jou als moeder. Deze zijn makkelijk te maken voor jou en de kids.

Tip 1 kan je maken van cake of je hem zelf bakt of bij de supermarkt koopt maakt niet uit. De bamboe cocktailprikkertjes heb ik bij de Action gekocht, de overige spullen zijn verkrijgnbaar bij de supermarkt.

Benodigdheden: cake kerstboompje (alle varianten)
* cake
* Bamboe prikkertjes 
* cookie icing of zachte topping van dr.Oetker 
* mini marshmallows, smarties, suikerparels (Supermarkt)
* decoratiestiften (Supermarkt)

Werkbeschrijving:
1* snij een plakje cake
2* snijd de cake in de vorm van een kerstboom
3* steek het cocktailprikkertjes in de onderkant
4* knip de marshmallows doormidden
5* maak met de cookie icing een patroon,
6* plak de marshmallows op de cake
7* decoreer de cake kerstboom naar wens

Tip:
De cookie icing kan je ook vervangen door zelfgemaakt glazuur. Van poedersuiker en water, zorg wel dat deze niet te dun is!

 collage kerstdiner tip1

 

Weet jij nog hoe je de taartlagen precies terug moet leggen, nadat je de taarte gevuld hebt?

Naar aanleiding van de gegeven workshops, besef ik dat ik een aantal waardevolle tips nog niet met jou heb gedeeld. Dus hoog tijd voor tip twee!

Dit is het verhaal van het cocktailprikkertje. Een cocktailprikkertje hoor ik je denken. Ja, zeker deze zie je altijd op mijn foto’s staan als ik begin met het vullen van een taart.

Na het doorsnijden van de taart in de gewenste lagen, komt bij mij het cocktailprikkertje aanbod. Deze doe ik in elke taartlaag op dezelfde hoogte. Zodat je na het vullen van jouw taart weet hoe de bovenste taartlaag precies moet liggen op de andere. Na het vullen van de taart, mogen deze er natuurlijk weer uit. Daarna gaat hij de koeling in zodat de taart samen met de tart goed koud kan worden. Dat heeft weer een gunstige invloed op de stevigheid van jouw taart. 

Mammarina TIP cocktailprikkertje 2018

Jaaa, het is weer maandag tijd voor een TIP!

Ik heb er vandaag zo zin in en weet je hoe dat komt? Afgelopen week gaf ik twee Ouder & Kind workshop waarin we Zwarte Pieten boltaartjes gingen maken. Daar legde ik stap voor stap uit hoe ik de taarten maak. Elke keer hoorde ik, dat is een goede tip. Of nu weten we hoe we thuis aan de slag moeten. Bijzonder motiverend en dus deel ik de komende weken deze tips met jou!

Om een taart te gaan maken, start je natuurlijk met het bakken. Daarna begint de opbouw met het vullen, afsmeren en decoreren. We starten met de taart in de gewenste lagen te snijden met de taartzaag. Hiervoor kan je natuurlijk ook een broodmes gebruiken.

Om de vulling niet in het taartbiscuit te laten trekken, dep je beide kanten van de taart met een heel klein beetje appelsap. Ik doe dit met een siliconenkwastje, waar je anders de ovenschaal met boter mee in smeert. Je doopt je kwastje erin en strijkt deze langs de kant af. Dan maak je een dep beweging over de taartlaag tot je alles heb gehad. Dit hoeft maar heel licht, maar wel aan beide kanten waar de vulling tussen komt!

Waarom appelsap, hoor ik je denken? Dit is een neutrale smaak die geen invloed kan hebben op de smaak van de vulling. Je kan de appelsap ook vervangen door een smaak die je later wel terug proeft in de taart. Zoals de koffielikeur Amaretto dat doet bij de Tiramisu.

Mammarina TIP taart maken APPELSAP

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten en natuurlijk doen wij dit ook voor babyshowers! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
contact Albert Schweitzerstraat 9
5751 MG Deurne
06 - 154 993 55
info@mammarina.nl
Copyright © 2024 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID