06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Ja, ook deze maandag deel ik mijn TIP uit het programma van Heel Holland Bakt. Wat kan je van dit programma toch veel leren. Alleen al kijken naar hoe zij werken, geweldig! Wat jammer dat volgende week alweer de finale is. Van mij mag Heel Holland Bakt alle zondagen van het jaar op de televisie zijn. Wat vind jij?

Anouk maakten gisteren een geweldig kroon van koekjes, die zij om haar Koninklijke taart heen zetten. In haar koekjes had ze een patroon uitgestoken. Alleen met het uitesteken van de vormen, vond ik ze al ontzettend mooi. Wat een creativiteit van Anouk!

Maar er moest meer allure aan de kroon gegeven worden. Dit deed ze doormiddel van fijn gemalen zuurtjes. Die natuurlijk voor deze gelegenheid Oranje waren. Om de koekjes net zo mooi gebakken te krijgen als Anouk, moet je wel haar speciale volgorde aanhouden.

Wil je weten hoe jij deze ook kan maken? Volg dan snel deze link, naar het koninklijk recept van Anouk. https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/passievolle-kroon/

tip maandag kroon zuurtjes 2020 4

De inspiratie voor deze tip, haalde ik uit de aflevering van Heel Holland Bakt van afgelopen zondag. Daarin zag je, dat er duidelijk een verschil was tussen het gebruik in bakvormen. Want wanneer neem je er nu één van aluminium of één van siliconen? Ik ga het jou proberen uit te leggen.

Het belangrijkste om als eerste stap te nemen, is de volgende vraag. Wat ga ik maken. Ga ik iets maken met warmte, dus bakken? Of ga ik iets maken waarbij ik een vriezer nodig heb? Voor het bakken kan je namelijk beide soorten bakvormen gebruiken. Ze geleiden de warmte goed, wel ieder op zijn eigen manier. Dus let goed op, als je normaal iets maakt in een aluminium bakvorm. Hoeft dat niet persé te betekenen, dat de siliconen bakvorm dezelfde baktijd nodig heeft.

Ga jij iets kouds maken, zoals bijvoorbeeld een ijstaart. Dan kan je beter kiezen voor een aluminium bakvorm. Deze kan beter de kou circuleren, zodat de ijstaart sneller koelt. Neem je de siliconen bakvorm hiervoor, dan zal je veel langer moeten wachten op het gewenste resultaat. Dit omdat de siliconen de kou op een andere manier verwerkt!

Dit was duidelijk te zien bij Heel Holland Bakt, want bij de siliconenvorm kwam de bombe er niet goed uit. Hij bleef zelfs voor een deel erin zitten!
Dus neem de tijd om eerst na te denken wat je gaat maken. Plus met welke bakvorm het volgens jou het beste gaat lukken,.

Veel succes met deze TIP!
Twijfel je? Laat het mij weten, ik help je graag verder!

tip maandag bakvormen 2020 3

Had je hem gezien afgelopen vrijdag, mijn 2e regenboogtaart op mijn FaceBookpagina? Hetzelfde idee, maar dan net even anders. Mijn inmiddels bekende insteek in al mijn ontwerpen voor taarten. Gewoon net even lekker anders!

Maar hoe krijg je nu die strepen zo netjes recht (horizontaal) op jouw taart. Dat dacht ik nu ook, want voor vertikalen lijnen is altijd wel iets te bedenken. Alleen had ik een extra handicap, deze taart was namelijk alleen afgesmeerd met biologische botercrème. Mijn andere regenboogtaart was namelijk bekleed met fondant. 

In het verleden had ik een staande taartcentimeter, zoals ik hem maar noem, gekocht. Toen nog niet wetend waar ik die ooit voor nodig zou hebben. Maar hij leek mij wel handig! Dat was de oplossing voor mijn rechte strepen.

Door de taartcentimeter op de juiste hoogtes in te stellen, maak je in de taart rondom een rechte lijn met gaatjes. Je legt de gemaakte fondantstreep net over het gemaakte gaatje heen en begeleid hem zo rondom jouw taart. Nu lopen jouw strepen recht over de taart en sluiten het begin-en eindpunt op elkaar aan.

tip maandag rechte strepen 2020 2

Deze kerstboom is gemaakt van overheerlijke vanille koekjes. Deze koekjes kerstboom vind zijn oorsprong in Engeland. Waar ze vele malen hoger zijn dan mijn variant. Nu ik dit schrijf loopt het water me al weer in de mond. En heb ik meteen weer zin om het koekjesdeeg te gaan maken.

Gelukkig mag ik dat deze week ook nog eens doen! Voor het kerstdiner van één van mijn dochters. Alleen maken we er heel iets anders van. Deze zal ik jou uiteraard showen! Voor deze kerstboom van koekjes heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Dus handig voor niet zo’n handige bakmoeders. Het belangrijkste is het recept voor overheerlijke koekjes en de stervormige uitstekers.

Voor de decoratie van de koekjes kan je verschillende spullen gebruiken. Zie de onderstaande foto’s en gebruik vooral jouw eigen creativiteit! Dat vind ik zelf het belangrijkste.

Bak de koekjes volgens het recept en laat ze goed afkoelen. Als je de cookie icing van Dr. Oetker wil gebruiken, dan voor zie je de koekjes eerst van glazuur. Deze kan je natuurlijk ook zelf maken van poedersuiker en een beetje water. Doe dit vervolgens in een spuitzak en knip een hééééél klein puntje af. Dan pas ga je de koekjes stapelen naar jouw eigen idee. Om de koekjes op elkaar te plakken gebruik in de zachte topping van Dr. Oetker.

Dan komt het leukste gedeelte van alles, de koekjes kerstboom versieren. Hoe ziet jouw ideale koekjes kerstboom eruit? Mocht je kiezen voor de decoratiestiften of de Cookie icing van Dr. Oetker. Laat deze even warm worden in een glas met warm water. Zo kan je deze makkelijker gebruiken, omdat ze dan zachter en vloeibaarder zijn om te verwerken.

Veel plezier en succes bij het maken van deze overheerlijke 3D koekjes kerstboom! Bij vragen laat het mij gerust weten!

 

Kerst koekjeskerstboom 2019 TIP

De kersttijd  = een tijd van gezelligheid met veel lekkere dingen op tafel. Maar ook van de kerstontbijten of kerstdiners op de school van de kinderen. Wat gaan we dit jaar weer verzinnen hoor ik je al denken. Om je te helpen en te inspireren, deel ik met jouw een aantal tips.

Deze tip hoop ik jou te inspireren en misschien help ik je wel om tot een mooie andere creatie te komen. Deze komt uit mijn Herfst- en Halloween challenge van 2018, maar dan natuurlijk met een vleugje van het kerstfeest. Ontzettend leuk om met de kids samen te maken en heerlijk tussendoor stiekem te snoepen. Want dat gaat wel lukken met deze chocolade smackskerstboom.

Benodigdheden voor de chocolade kerstboom:

* 150 gram smeltchocolade
* 100 gram Kellogs Smacks

* zachte topping van Dr.Oetker of zelfgemaakt glazuur
* eetbare decoratiestiften
* poedersuiker
* smarties, suikerparels of suikersterretjes
* chocolade ice cups (o.a. verkrijgbaar bij Wibra)

* bakpapier
* eventueel wat karton en plakband

Werkbeschrijving:
* smelt de chocolade en kleur deze naar wens*
* voeg de gesmolten chocolade en de smacks bij elkaar.. Roer deze door elkaar, zodat alle smacks voorzien zijn van chocolade.
* maak van een stukje bakpapier een frietzakje en draai de punt dicht
* vul deze met chocolade smacks en druk tussendoor de smacks goed aan met bijvoorbeeld een lepel
* laat de kerstbomen uitharden door ze even in de koeling te zetten. Dit kan je doen in een glas
* haal voorzichtig het bakpapier eraf
* plak met de zachte topping een ice cup onder de smack kerstboom
* versier de kerstbomen met decoratiestiften en smarties of suikerparels
* zet de chocolade kerstbomen op een bord en laat het sneeuwen met een beetje poedersuiker

* de voedingskleurstof moet wel geschikt zijn voor chocolade!

Lukt het maken van de frietzakjes niet zo goed. Dan kan je van karton een mal maken en daar dan een stukje bakpapier in plaatsen.

 

kerst TIP chocokerstbomen

 

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten en natuurlijk doen wij dit ook voor babyshowers! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
contact Albert Schweitzerstraat 9
5751 MG Deurne
06 - 154 993 55
info@mammarina.nl
Copyright © 2024 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID