06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Jehhhhh, het is weer tijd om een tip te delen uit de keuken van Mammarina! Deze keer een making off het Superman logo. Natuurlijk kan je een kant en klare mal kopen om dit logo te maken. Maar hoe vaak ga je hem dan nog gebruiken, denk ik dan. Zeker aangezien ze best prijzig zijn.

Het ziet er ingewikkeld uit, maar jij kan het ook hoor! De truck is om het te versimpelen, om van de afbeelding losse delen te maken. Je maakt van de afbeelding allemaal losse laagjes. Je kopieert de afbeelding diverse keren en maakt van elke kleur een aparte mal.

Het fondant kan je uitsnijden met een mesje of de modelling tool cutting wheels van PME. Echt de uitvinding van de eeuw! Deze duwt het fondant niet weg als je de afbeelding uitsnijdt.

Ik leg de stappen uit naar aanleiding van dit Superman logo.

Stap 1: knip het logo in zijn geheel uit – deze maak je straks van geel fondant.

Stap 2: knip de S van het logo uit plus de binnenkant die je niet nodig hebt – deze wordt straks uit rood fondant gesneden.

Stap 3: laat beide delen een minuut of 20 drogen op tafel. Dan hard de fondant een beetje uit. Zo heb je minder kans dat het fondant vervormt.

Stap 4: plak beide fondant delen op elkaar met een heel klein beetje water. Niet te veel, anders glijdt deze er weer van elkaar af.

Stap 5: laat het logo nog even drogen voordat je het op een taart of cupcake gaat gebruiken.

En klaar is jouw logo. Zeg nu eerlijk, zo moeilijk was het toch niet?

Collage making off Supermanlogo

Heb je ze al eens voorbij zien komen, die mooie opgespoten botercrème bloemen. Waarvan je denkt jeetje die zijn geweldig mooi!

Dat zijn de nieuwste spuitmondjes van Nifty Nozzles. Deze zijn in 7 verschillende bloemen te verkrijgen bij de betere bakwinkels. Het is oh zo moeilijk, om een keuze te maken welke je graag zou willen gaan maken.

Je kan deze botercrème bloemen maken met een gewone botercrèmemix. Let wel op, dat deze goed stevig is. Dat werkt namelijk een stuk gemakkelijker. Het mooiste is natuurlijk als je een kleur nuance kan aanbrengen in de botercrème, zo gaan ze nog echter lijken. Maar hoe doe je dat?

Maakt de botercrème, deel de crème op in twee porties en geef deze beide de gewenste kleuren. Neem een stuk plasticfolie en smeer daar met de spatel de buitenste kleur van de bloem op. Zorg dat je begint aan de rand van de folie aan één kant, dit is het begin. Daarboven op smeer je de binnenste kleur van jouw bloem. Nu rol je het plasticfolie met de botercrème op, net als of je een wrap in de folie wikkelt. Doe de rol met botercrème in de spuitzak, waar reeds de Noozle spuitmond in zit. Zet het uiteinde van de spuitzak vast met een klem. Zodat de plasticrol er niet uit kan vallen! Nu is de spuitzak klaar voor gebruik.

Zet het spuitmondje recht op de taart of cupcake. Spuit de botercrème en trek de spuitzak heel langzaam naar boven. Je stopt met spuiten als je de bloem hoog genoeg vind. Zo ga je de taart of cupcake rond tot hij vol is.

Veel succes met het spuiten van jouw botercrème bloemen, het vergt wel een beetje oefening. Maar het resultaat is er dan ook naar!

Mocht je vragen hebben? Laat het mij gerust weten, ik help je heel graag verder. In het nieuwe jaar geven we hier ook een workshop in, je bent van harte welkom!

botercrèmebloemen mammarina 2018

Vandaag een tip die gaat over de binnenkant van de taart.
De binnenkant? Ja, want met de binnenkant van de taart kan je ook hele leuke WOW effecten bereiken!

Wat dacht je om een chocolade en vanille cakebiscuit te combineren? De smaak van een heerlijke chocolade taart met de zachte smaak van de vanille. Met een vulling van  enchanted cream, ook wel negerzoenen vulling genoemd in de smaak vanille-chocolade maak je hem nog lekkerder!

Of verstop in het midden een heerlijke berg smarties, M & M’s of Maltezers. Laat de jarige zelf de taart aansnijden en je bent verzekerd van een verbaasde WOW reactie!

Natuurlijk kan je ook een beetje voedingskleurstof toevoegen aan jouw taartmix voor een wow effect! Deze tips zijn natuurlijk ook toepasbaar op cupcakes.

Tot volgende week met een nieuwe tip!

Binnenste buiten taart

Een taart een kleur geven kan op verschillende manieren. Natuurlijk is de meest voor de hand liggende om gebruik te maken van gekleurd fondant. Maar wat als je jouw taart nu goud wil hebben, hoe doe je dat dan?

Je kan de taart na het bekleden met fondant goud spuiten met PME lustre spray. Dat is de snelste manier, maar of je aan één busje genoeg hebt, ligt aan de grote van jou taart. Wel wil ik je het advies geven, als je het op deze manier gaat doen, gebruik dan een PME spray gun hiervoor. Zo wordt de eetbare verf gelijkmatig over jouw taart verdeeld. Doe dit in bijvoorbeeld een doos. Zodat de rest van de ruimte niet goud kleurt!

Een andere manier om jouw taart goud te maken, is om deze te gaan dusten. Het woord: dusten betekent eigenlijk niets anders, dan dat je met (verf)poeder op een grote kwast langs de taart gaat. Met rond draaiende bewegingen, om er zo zeker van te zijn dat je de gehele oppervlakte heb gehad.

Werkwijze dusten:
Leg alle benodigde materialen op een keukenpapier, zoals het potje dust en de kwast. Voor deze taart gebruik ik Rolkem Super Majestic Gold en de Wilton dusting brush. Dip de kwast voorzichtig in de (verf)poeder en tik hem langs de kant een beetje af. Maak op het keukenpapier met de kwast een ronddraaiende beweging. Zo verdeeld de (verf)poeder zich op de kwast. Nu kan je met kleine ronddraaiende bewegingen jouw taart deze mooie gouden kleur geven. Het is inderdaad een bewerkelijke manier, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen!

Veel succes gewenst en bij vragen, laat het gerust weten!

goudentaart fotocollage 2018

Altijd al willen weten hoe je de perfecte prinsessenkroon kan maken? Dan heb jij geluk vandaag! Want in deze TIP maandag ga ik jou deze werkwijze uitleggen.

Je kan hem maken met een speciale mal, zoals getoond op de foto. Maar je kan er natuurlijk ook één zelf tekenen en uitknippen op een stukje karton. De prinsessenkroon kan iedereen maken!

Wat heb je nodig om deze prinsessenkroon te kunnen maken?
* een stukje fondant
* een beetje tylosepoeder (zie potje op de foto)
* een beetje poedersuiker
* een mal voor kronen
* een (thee)pot of andere ronde vorm
* placemet

Stap 1:      Kneed de fondant goed zacht met een beetje tylose
Stap 2:      Rol de fondant gelijkmatig uit tot ongeveer 3 – 5 millimeter
Stap 3:      Schuif de uitgerolde fondant aan de zijkant op jouw placemet
                 en strooi een beetje poedersuiker op het placemet. Leg
                 vervolgens jouw fondant weer terug.

Stap 4:      Druk de kroonmal goed in de fondant en schuif deze heen en
                 w
eer. Doordat er poedersuiker onder het fondant ligt kan je
                 mal heen en weer schuiven. Hierdoor laat het te veel fondant 
                 los.

                 Werk je met een kartonnenmal dan leg je de mal op het
                 f
ondant en dan snijdt je hem uit.

Stap 5:      Haal de fondant kroon voorzichtig uit de mal en leg hem te
                 drogen op de (thee)pot of andere vorm.

Het drogen kan de prinsessenkroon neemt een aantal dagen in beslag, dus maak hem ruim van te voren. Door het toevoegen van tylose wordt dit proces versnelt. Maak je hier geen gebruik van dan duurt het droogproces wat langer.

Veel succes en laat je jouw resultaat zien op onze Facebook pagina? 

https://www.facebook.com/mammarina.kado.lekkernij/?ref=bookmarks

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten en natuurlijk doen wij dit ook voor babyshowers! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
contact Albert Schweitzerstraat 9
5751 MG Deurne
06 - 154 993 55
info@mammarina.nl
Copyright © 2024 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID