Laatst maakten ik een chocoladetaart met als thema: Pokémon. Het was een full naked cake, een taart die alleen afgesmeerd wordt met botercrème, zonder dat je iets van taart ziet. Ik vond hem een beetje saai bovenop, maar wist niet zo goed wat ik ermee moest.
Het was voor de zoon van mijn kapster en die zie ik wel eens, maar kennen doe je hem dan niet. Hij was gek op chocoladetaart en chocolade. Toen ging het lichtje branden, ja chocoladekrullen. Niet op voorraad natuurlijk! Maar wel een chocoladeletter, dus dan werd die het.
Het zelf chocoladekrullen maken is eigenlijk heel simpel. Wat heb je nodig? Een chocoladereep zonder vulling van nootjes, bedoel ik dan. Neem de reep in je handen en schaaf met de dunschiller over de lange kant van de chocoladereep om zo chocoladekrullen te maken.
Nog wat tips voor het maken van chocoladekrullen:
* De chocoladereep werkt het beste als hij op de juiste temperatuur is. Kamertemperatuur is het allerbeste!
* Per reep is het verschillend wat de juiste temperatuur is. Hoe donkerder jouw reep is, hoe warmer hij moet zijn.
* Een chocolade reep die te warm of te koud is geeft geen krullen maar slierten!