06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Het is Carnavalsmaandag hier in het Zuiden! Gelukkig ging de optocht vandaag wel door. Als ik aan Carnaval denk, denk ik aan vrolijk uitgedoste mensen met veel kleur. Mmmm, maar wat kan ik daarmee met mijn maandag TIP.

Je kan op verschillende manieren jouw taart of cupcake kleur geven. Uiteraard door verschillende kleuren fondant los te gebruiken. Maar ook door verschillende kleuren door elkaar te mengen, voordat je jouw fondant uitrolt. Om jouw taart of cupcake te bekleden. Dit deed ik ook voor de stoere Fortnite verjaardagstaart van afgelopen zaterdag.

We noemen het mengen van twee kleuren fondant door elkaar ook wel marmeren. Maar dat kan natuurlijk ook met meerdere kleuren. Hierbij mijn stappenplan die ik gebruikten voor mijn Fortnite taart. Stap 1: kleur het fondant in de juiste kleuren. Stap 2: maakt van alle kleuren fondant een rolletje. Stap 3: leg alle rolletjes naast elkaar en draai deze als een wokkel in elkaar. Vouw het fondant dubbel en draai deze weer als een wokkel in elkaar. Nu zijn de kleuren goed in elkaar gedraaid. Stap 4: maak van het fondant nu een bal en rol het fondant uit tot het juiste formaat. 

Het mooie van deze techniek is, dat je aan het einde kan kiezen uit twee heel verschillende marmer kanten. Bij de bovenkant, de kant waar je op uitrolt. Krijg je een uiterlijk waar de kleuren mooi gemengd zijn over elkaar heen. Waarin ze in elkaar overlopen. Aan de onderkant zie je heel duidelijk de verschillende kleuren helder terugkomen. Bekijk de onderstaande afbeelding maar eens goed.

Wil je nog meer kleuren door elkaar mengen, dan kan je deze techniek daar ook goed voor gebruiken. Maar één tip, neem er niet teveel!

tip maandag kleur in jouw fondant 2020 6

En daar zit je dan zondagavond voor de buis, zonder Heel Holland Bakt! Dat is even afkicken zeg. Vooruit we doen nog één tip vanuit dit mooie leerzame programma.

Taarten strak afsmeren blijft voor veel mensen toch een dingetje. Ook bij mij hoor! Voor ronde en vierkanten taartvormen zijn allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Maar wat nu als jouw vorm een half boltaartje is of een biscuitrol? Hoe kan je deze dan toch strak afsmeren?

In de finale van Heel Holland Bakt zag ik voor de tweede keer, dezelfde techniek gebruikt worden. Zowel Aline gebruikten deze voor haar boltaartje en Esther voor haar 1,5 meter biscuitrol in de finale. Nadat je jouw taart heb afgesmeerd met botercrème, ga je hem zo strak mogelijk maken. Voor bolle vormen zijn er geen hulpmiddelen verkrijgbaar. Dus moet jezelf creatief wezen.

Alina gebruikten hiervoor een gelamineerd A4-tje, zie de onderstaande foto. Die ze in de vorm van haar taart boog. Zo haalden zij het teveel aan botercrème weg en kreeg de taart haar strakke lijnen. Esther gebruikten hiervoor een vel bakpapier.

Echt, zo makkelijk en simpel kan het dus zijn. De moeite waard om het eens uit te proberen, bij één van mijn volgende boltaartjes!

tip maandag rond afmeren 2020 5

Ja, ook deze maandag deel ik mijn TIP uit het programma van Heel Holland Bakt. Wat kan je van dit programma toch veel leren. Alleen al kijken naar hoe zij werken, geweldig! Wat jammer dat volgende week alweer de finale is. Van mij mag Heel Holland Bakt alle zondagen van het jaar op de televisie zijn. Wat vind jij?

Anouk maakten gisteren een geweldig kroon van koekjes, die zij om haar Koninklijke taart heen zetten. In haar koekjes had ze een patroon uitgestoken. Alleen met het uitesteken van de vormen, vond ik ze al ontzettend mooi. Wat een creativiteit van Anouk!

Maar er moest meer allure aan de kroon gegeven worden. Dit deed ze doormiddel van fijn gemalen zuurtjes. Die natuurlijk voor deze gelegenheid Oranje waren. Om de koekjes net zo mooi gebakken te krijgen als Anouk, moet je wel haar speciale volgorde aanhouden.

Wil je weten hoe jij deze ook kan maken? Volg dan snel deze link, naar het koninklijk recept van Anouk. https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/passievolle-kroon/

tip maandag kroon zuurtjes 2020 4

De inspiratie voor deze tip, haalde ik uit de aflevering van Heel Holland Bakt van afgelopen zondag. Daarin zag je, dat er duidelijk een verschil was tussen het gebruik in bakvormen. Want wanneer neem je er nu één van aluminium of één van siliconen? Ik ga het jou proberen uit te leggen.

Het belangrijkste om als eerste stap te nemen, is de volgende vraag. Wat ga ik maken. Ga ik iets maken met warmte, dus bakken? Of ga ik iets maken waarbij ik een vriezer nodig heb? Voor het bakken kan je namelijk beide soorten bakvormen gebruiken. Ze geleiden de warmte goed, wel ieder op zijn eigen manier. Dus let goed op, als je normaal iets maakt in een aluminium bakvorm. Hoeft dat niet persé te betekenen, dat de siliconen bakvorm dezelfde baktijd nodig heeft.

Ga jij iets kouds maken, zoals bijvoorbeeld een ijstaart. Dan kan je beter kiezen voor een aluminium bakvorm. Deze kan beter de kou circuleren, zodat de ijstaart sneller koelt. Neem je de siliconen bakvorm hiervoor, dan zal je veel langer moeten wachten op het gewenste resultaat. Dit omdat de siliconen de kou op een andere manier verwerkt!

Dit was duidelijk te zien bij Heel Holland Bakt, want bij de siliconenvorm kwam de bombe er niet goed uit. Hij bleef zelfs voor een deel erin zitten!
Dus neem de tijd om eerst na te denken wat je gaat maken. Plus met welke bakvorm het volgens jou het beste gaat lukken,.

Veel succes met deze TIP!
Twijfel je? Laat het mij weten, ik help je graag verder!

tip maandag bakvormen 2020 3

Had je hem gezien afgelopen vrijdag, mijn 2e regenboogtaart op mijn FaceBookpagina? Hetzelfde idee, maar dan net even anders. Mijn inmiddels bekende insteek in al mijn ontwerpen voor taarten. Gewoon net even lekker anders!

Maar hoe krijg je nu die strepen zo netjes recht (horizontaal) op jouw taart. Dat dacht ik nu ook, want voor vertikalen lijnen is altijd wel iets te bedenken. Alleen had ik een extra handicap, deze taart was namelijk alleen afgesmeerd met biologische botercrème. Mijn andere regenboogtaart was namelijk bekleed met fondant. 

In het verleden had ik een staande taartcentimeter, zoals ik hem maar noem, gekocht. Toen nog niet wetend waar ik die ooit voor nodig zou hebben. Maar hij leek mij wel handig! Dat was de oplossing voor mijn rechte strepen.

Door de taartcentimeter op de juiste hoogtes in te stellen, maak je in de taart rondom een rechte lijn met gaatjes. Je legt de gemaakte fondantstreep net over het gemaakte gaatje heen en begeleid hem zo rondom jouw taart. Nu lopen jouw strepen recht over de taart en sluiten het begin-en eindpunt op elkaar aan.

tip maandag rechte strepen 2020 2

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2020 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID