06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Had jij mijn post van afgelopen vrijdag gezien, waarin ik met een schaar fondant knipten? Je zal wel gedacht hebben, een schaar! Dus deze maandag gaat de Mammarina’s maandag TIP over mijn schaar en fondant.

Je rolt je fondant altijd groter uit dan de taart die je gaat bekleden. Soms is hij wel veel groter dan dat je nodig hebt en heb je er eigenlijk last van. Dan knip ik het overtollige fondant met de schaar weg. Dit is overigens een schaar die ik alleen daarvoor gebruik!

Waarom met een schaar? Dit om het schuren in het fondant te voorkomen. Als je dit met een mesje doet, heb je kans dat deze niet goed scherp is. Het fondant kan dan tijdens het snijden meegetrokken worden en zo een scheur in jouw fondant veroorzaken. Je kan met de schaar ook de fondant netjes op de juiste hoogte afknippen. Zoals bij de foto van een giant cupcake van afgelopen vrijdag.

Wil je geen schaar gebruiken, dan kan je ook een pizzasnijder gebruiken of een cutting Wheel. Dit is een pizzasnijder in het klein, speciaal voor mensen die taarten maken.

Veel succes met mijn tip!

TIP maandag fondant schaar

Aan mij wordt regelmatig gevraagd of ze de taart van de workshop kunnen invriezen. Ja, dat kan zeker, maar er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Deze geldt voor taarten met een eetbare print of massieve fondant items. Zoals bijvoorbeeld een zeemeerminnenstaart of een eenhoorn.

Als je volgens de onderstaande stappen te werk gaat, merken de gasten er niets van dat deze taart uit de vriezer komt. Deze stappen zijn getest voor fondant- en Full-Naked cake taarten.

1 *    plaats de taart in een stevige taartdoos bijvoorkeur zonder (kijk)venster
2 *    sluit de taartdoos goed af
        voor de zekerheid kan je een plakbandje gebruiken
3 *    doe een plasticzak over de taartdoos en knoop deze goed dicht.
        dit is om te voorkomen dat eventuele geurtjes uit de vriezer in de 
        taart komen te zitten
4 *    zet hem recht in de vriezer
5 *    haal de taart 24 uur van tevoren uit de vriezer en zet hem in de
        koelkast. Zo kan hij rustig en langzaam ontdooien. 
        laat de plasticzak erom heen zitten!
6 *    haal hem een uurtje of twee voor het aansnijden uit de koelkast.
         laat hem zo op temperatuur komen. 
         de bovenstaande tijd is afhankelijk hoe jij het liefste taart eet!
7 *    Klaar om te genieten van jou zelf gemaakt te taart.

Voor taarten met een eetbare print en fondant items, adviseer ik deze volgorde niet. Dit vanwege de gevoeligheid van de print en fondant voor vocht, wat vrijkomt door het ontdooien.

Plaats de print als laatste op de taart voordat je hem gaat aansnijden. Misschien is het mogelijk om de fondant items van de taart af te halen, voordat hij in de vriezer gaat. Zo kan je deze later weer terug plaatsen

Veel succes met deze tip!

Collage mammarinasTIP taart vriezer 2019

Deze variant is afkomstig uit mijn challenge, die ik in de herfstvakantie heb gehouden. Alleen gaan we er nu kerstbomen van maken.
Voor degene die deze crisps nog niet gemaakt hebben. Zet ik hieronder de ingrediënten en natuurlijk de werkwijze. 

Veel succes met het maken en laat jij jouw crispie kerstbomen aan ons zien!

Benodigdheden:
* 150 gram smeltchocolade
* 100 gram Kellogs Smacks

* zachte topping van Dr.Oetker of zelfgemaakt glazuur
* decoratiestiften
* poedersuiker
* smarties, suikerparels of suikersterretjes
* ice cups (Wibra)
* bakpapier
* eventueel wat karton en plakband

Werkbeschrijving:
* smelt de chocolade en kleur deze naar wens*
* voeg de gesmolten chocolade en de smacks bij elkaar. Roer deze door elkaar, zodat alle smacks voorzien zijn van chocolade.
* maak van een stukje bakpapier een frietzakje en draai de punt dicht
* vul deze met chocolade smacks en druk tussendoor de smacks goed aan
* laat de smacks hard worden door ze even in de koeling te zetten
* haal voorzichtig het bakpapier eraf
* plak met de zachte topping de ice cups onder de smack kerstboom
* versier de kerstbomen met decoratiestiften en smarties of suikerparels
* zet de chocolade kerstbomen op een bord en laat het sneeuwen met poedersuiker
* de voedingskleurstof moet wel geschikt zijn voor chocolade!

Lukt het maken van de frietzakjes niet zo goed. Dan kan je van karton een mal maken en daar dan jouw bakpapier in plaatsen.

collage kerstdiner tip3

Deze kerstboom van koekjes is afkomstig uit Engeland, waar er met liefde en passie aangewerkt word. Deze wilde ik ook wel eens een keer maken. Ik had ooit zelf een set van sterren uitstekers gekocht voor een taart en ik bedacht me dat ik deze natuurlijk ook kon gebruiken voor de koekjes. Zo doende is deze 3D kerstboom van koekjes ontstaan.

Mocht je niet deze uitstekkers hebben, neem dan een afbeelding van internet er verklein en vergroot deze zo vaak je wilt.

Het stapelen van de koekjes heb ik gedaan met witte Wilton decorating icing. Hiervoor kan je ook de zachte topping van Dr.Oetker gebruiken.

Voor het versieren van de koekjes heb ik diverse artikelen gebruikt. Zoals cookie icing en de decoratiestiften van Dr. Oetker. Voor de groene variant heb ik Wilton decorating icing met een ster spuitmondje gebruikt. Deze is verkrijgbaar bij bakwinkels net als het spuitmondje. Hiervoor kan je ook de zachte topping van Dr.Oetker nemen en deze mengen met groene voedingskleurstof. Doe deze dan weer terug in een spuitzak met een ster spuitmondje erop.

Zorg dat de cookie icing en/of decoratiestiften goed warm zijn. Dan spuiten ze een stuk makkelijker!

Veel plezier en succes bij het maken van deze overheerlijke 3D koekjes kerstboom!

collage kerstdiner tip2

Ja, het school kerstdiner staat deze week weer op de planning van de scholen en wat ga jij maken? Ieder jaar probeer ik weer met iets origineels te komen, want dat is voor mij de uitdaging! Zal ik je helpen?

Nou, vooruit dan! Ik heb 2 ontzettend leuke, lekkere en originele ideeën voor jou als moeder. Deze zijn makkelijk te maken voor jou en de kids.

Tip 1 kan je maken van cake of je hem zelf bakt of bij de supermarkt koopt maakt niet uit. De bamboe cocktailprikkertjes heb ik bij de Action gekocht, de overige spullen zijn verkrijgnbaar bij de supermarkt.

Benodigdheden: cake kerstboompje (alle varianten)
* cake
* Bamboe prikkertjes 
* cookie icing of zachte topping van dr.Oetker 
* mini marshmallows, smarties, suikerparels (Supermarkt)
* decoratiestiften (Supermarkt)

Werkbeschrijving:
1* snij een plakje cake
2* snijd de cake in de vorm van een kerstboom
3* steek het cocktailprikkertjes in de onderkant
4* knip de marshmallows doormidden
5* maak met de cookie icing een patroon,
6* plak de marshmallows op de cake
7* decoreer de cake kerstboom naar wens

Tip:
De cookie icing kan je ook vervangen door zelfgemaakt glazuur. Van poedersuiker en water, zorg wel dat deze niet te dun is!

 collage kerstdiner tip1

 

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID