06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Ik ben de regen en hagel ondertussen wel zat, jij? Dat verplicht binnen zitten is niks voor mij. Wel goed om nieuwe ideeën en workshops te bedenken of uit te werken. Heerlijk creatief bezig zijn is toch wel mijn passie. Maar wat nu als je iets lekkers wil gaan bakken met de kids en in het recept staat dat je het deeg moet laten rusten? Dan gaat dat niet lukken, of toch wel? Daar gaat dus mijn Mammarina’s TIP Maandag over.

Mijn favoriete recept voor koekjes is die van de Koekjesfee. Waarom? Omdat deze koekjes tijdens het bakken niet uitlopen en dat is wel makkelijk als je ze daarna met fondant wil bekleden. Plus ze zijn gewoon zo lekker en je kan er heel makkelijk je eigen twist aangeven.

In dit recept staat dat het koekjesdeeg een have dag in de koeling moet rusten. Ik maak van het deeg altijd een rol, voordat ik hem in het plastic wikkel en in de koeling plaats. Op het filmpje* van Heel Holland Bakt, deed Robèrt van Beckhoven voor hoe de mozaïek koekjes gemaakt moesten worden. Hij deed het deeg voor de koekjes eerst platrollen, voordat hij het in de koeling deed. Dit was welles waar voor de verwerking van de mozaïekkoekjes het beste. Maar ja, dat kan je dan toch ook doen voor het laten rusten, dacht ik meteen?

Dus de TIP om toch zo snel mogelijk koekjes te kunnen bakken is. Rol het koekjesdeeg plat uit, voordat je hem in de koeling laat rusten. Dan gaat het een stuk sneller! Als het deeg goed koud aanvoelt, net zoals je het een nachtje laat rusten. Dan kan je hem gaan gebruiken voor het uitstekken van de koekjes. Want niets is lekkerder dan vers gebakken koekjes bij de middag thee!

* P.S. het filmpje van de mozaïekkoekjes is terug te vinden op mijn website onder het tabblad TIP maandag. Op pagina 2 onder het kopje: Tips van Robèrt voor Mozaïekkoekjes uit Heel Holland Bakt.

Mammarina Deurne TIP Maandag koekjesdeeg sneller koel 2019


Het is weer maandag, de carnavalsvakantie is hier in Brabant weer achter de rug. Dus tijd voor een nieuwe TIP van Mammarina. Deze keer gaat hij over smaakstoffen waarmee je jouw botercrème of andere vulling mee op smaak kan brengen.

Zoals je weet werk ik het liefst met natuurlijke producten, zoals de biologische roomboter die ik gebruik voor mijn overheerlijke romige botercrèmes. Maar helaas kom je bij sommige smaken er niet onderuit en moet je opzoek naar een alternatief. Neem dan eens een kijkje in de kast met het ontbijtbeleg wat gewoon elke ochtend op de ontbijttafel staat. Bij ons is het ’s morgens de tijd voor zoetigheid, zoals hagelslag, vlokken en nog veel meer zoetigheid.

Om mijn botercrème de smaak van hazelnoot mee te geven, gebruik ik gewoon de Duo Peonotti van de kinderen. Daar neem ik dan wel alleen het bruine hazelnoot gedeelte van, om deze botercrème op smaak te brengen. Je kan natuurlijk ook een pot Nutella gebruiken.

Zo makkelijk kan het zijn om jouw vulling zijn smaak te geven. Kijk gewoon eens in jouw ontbijtkast!

Mammarina Deurne TIP Maandag Duo Penotti 2019

Eetbare prints zijn ideaal om jouw taart of cupcakes net die persoonlijke touch te geven. Want niet alle afbeeldingen zijn geschikt om in fondant uit te werken. Plus dat je daar wel de tijd voor moet vrij maken om het te doen.

Bij mij kan je jouw eigen gewenste afbeelding, foto met of zonder tekst aanleveren voor dat extra persoonlijke tintje. Maar hoe kan je deze het beste aanbrengen op fondant of marsepein

Knip de afbeelding(en) uit, ik zelf doe dat altijd met het plastic vel erachter. Je kan dit ook doen met een scherp mesje natuurlijk. Mocht je meerdere kleinere afbeeldingen hebben laten printen op één sheet. Knip deze dan eerst grof uit om eventuele beschadiging aan de andere afbeeldingen te voorkomen.

 

* leg de afbeelding op de taart of cupcake om te kijken waar je deze precies wilt hebben straks. De plaats van de print kan je markeren met puntje van een eetbare stift of cocktailprikker.

* haal het plastic achtervel van de eetbare print.

 

* je kan de print op twee manieren aanbrengen op de fondant.

   Door de plaats op de taart vochtig te maken met een kwastje en water. Het water kun je vervanging door Wilton clear piping gel. Deze gebruik ik zelf altijd, omdat deze heel fijn werkt!
   Smeer de gel goed en glad uit en sla geen stukje over waar de print komt. Anders kunnen er bobbels in jouw eetbare print ontstaan!

* plaats de print op de taart.

* Leg een schone theedoek over de eetbare print en druk deze goed aan met een smoother. Heb je deze niet? Dan kan je hiervoor ook een geo-driehoek gebruiken. Zo kan je heel voorzichtig de print aandrukken en eventuele luchtbellen verwijderen. Zet niet te veel druk op de geo-driehoek om beschadigingen te voorkomen.

* Verwijder de theedoek en je print zit vast zonder bobbels en kleurverloop.

Tip voor de koeling:
Wil de taart of cupcakes nog in de koeling bewaren? Gebruik dan een stevige kartonnen doos zonder kijkvenster. De doos functioneert dan als buffer tegen de condens. 

Mocht je deze doos niet in je bezit hebben, of kunnen krijgen, dan kan je het kijkvenster met een A4 vel afplakken. Zorg wel dat je het A4-tje rondom met plakband is afplakt. Dit is een alternatief, maar geeft geen garantie. Het beste is en blijft een stevige kartonnen doos zonder kijkvenster!

Wil je weten hoe je eetbare prints bij ons kan bestellen? Ga dan naar: eetbare prints bestellen

Mammarina eetbare prints TIP maandag Deurne 2019

Als je van dit weer geen lente gevoel krijgt, dan weet ik het ook niet meer! Het zonnetje schijnt en voordat je het weet is het weer tijd om het gras te maaien. Maar hoe maak je nu gras voor op een taart?

Gras kan je op meerdere manieren maken. Bijvoorbeeld van botercrème door het speciale spuitmondje 233 van Wilton te gebruiken. Deze uitleg hou je nog van mij te goed! Of doormiddel van fondant in combinatie met een knoflook pers.

Doe een balletje groen fondant in de knoflookpers en druk deze uit. Zo ontstaan er mooie lange grassprieten. Doet me trouwens denken aan de Play Dooh van vroeger, met de kappersstoel! Snij de grassprieten op de juiste lengte. Ik vind het persoonlijk mooi als de grassprieten variëren qua lengte. Ik maak van de grassprieten dan bosjes en plak ze aan de onderkant en de zijkant van de taart vast. Dit kan je doen met eetbare lijm, zelf gebruik ik hiervoor de Wilton clear piping gel. Dit is een doorzichtige gel, die zelfs nog een beetje glans geeft aan het gras.

Veel succes met het maken van jouw gras!

Mammarina groen als gras TIP maandag Deurne

Genietend van het zonnetje achter mijn buro, op zolder, waar mijn atelier zich bevind, schrijf ik deze TIP voor Mammarina’s TIP maandag.

Denkend aan vroeger, toen ik nog een klein meisje was en vaak te vinden was in onze keuken. Om daar cakejes of koekjes te bakken, kwam dit recept langs. Een recept waar voor mij echt jeugdsentiment aan vast zit. Want ooooooh, wat kwam deze taart met regelmaat uit het vriesvak op tafel bij ons thuis. Heb jij dat ook met gebak vanuit jouw jeugd, waar een speciale herinnering aan vast zit? Wil je die van mij weten? lees dan hier snel verder

Mijn gebak met jeugdsentiment is toch echt met recht de sneeuwster! De taart waardoor je met alleen het mes er al in te zetten. Al vol verwondering zat te kijken of hij er net zo mooi uit kwam, als dat hij nog heel was. Baktotaal van Bouwhuis.com deelde het recept van deze sneeuwster met mij en ik nu met jou. Ik ga hem zeker op mijn TO-Do-lijstje zetten van bakken, jij ook? Hierbij de link naar het recept: www.bouwhuis.com/blog/sneeuwster-met-zelfgemaakte-advocaat/

Eet smakelijk alvast!

Mammarina Deurne TIP Maandag sneeuwster 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID