06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Misschien ken jij het wel met bakken. De buitenkant van het biscuit van je taart of cake is al gaar, maar de binnenkant nog niet! Balen want hij moet dus nog even in de oven blijven staan. Straks verbrand hij nog, wat nu?

Van mijn moeder heb ik geleerd, dat je dan een stuk aluminiumfolie over de bakvorm legt. Zodat de taart of cake niet kan verbranden. Zo kan de warmte van de oven het gaarproces versnellen binnen in de taart of cake. Welke kant van de folie moet dan naar beneden?

Het is zo, bij gerechten die je warm wilt houden. Dat de glanzende kant van de folie aan de binnenkant moet zitten. Deze kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast. Zo wordt de taart of cake het snelste en zonder verbranding gaar!

Het is zo, bij gerechten die je warm wilt houden. Dat de glanzende kant van de folie aan de binnenkant moet zitten. Deze kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast. Zo wordt de taart of cake het snelste en zonder verbranding gaar!

Ik hoop je op weg te hebben geholpen met deze TIP!

Heb jij zelf een TIP voor ons, deel hem gerust op mijn Facebooekpagina of in mijn besloten Facebookgroep!

Liefs, Carolien   

Mammarina Deurne TIP Maandag Grootmoeders tip 2019

Als ik met mijn taartopdrachten bezig ben, moet ik regelmatig denken aan mijn workshopdeelneemster Chantal. Tijdens de Ouder & Kind workshop waarin zwarte pieten boltaartjes maakten, zei ze regelmatig. Dat is een goede tip, waarbij ik dacht, oh ja?

Dus geef ik je nu een tip die bij mij op kwam, toen ik bezig was met de Woezel & Pip verjaardagstaart. Deze gaat over hoe je de afbeeldingen voor op de buitenkant van de taart kan voorbereiden.

Want op deze taart komen heel veel karakters voor uit de Tovertuin. Deze snij ik één voor één uit van fondant en plak ze dan op elkaar tot één geheel. Deze manier van werken met fondant, noemen wij ook wel een puzzelplaatje. Het is best een werkje, dat dus ook veel tijd kost. Dus maak ik deze van tevoren klaar, maar hoe hou je ze goed tot dat ze op de taart gaan? Want als je ze laat drogen, worden ze hard en kan je ze niet meer verwerken op jouw taart.

Ik heb ze op een (plastic)plankje gelegd en deze goed ingewikkeld in plasticfolie. Zodat er geen lucht bij de fondant kan komen. Hierdoor blijven de afbeeldingen soepel en kun je goed verwerken op je taart.

Veel succes met deze TIP!

Mammarina Maandagtip voorbereiden met fondant 2019

Meerdere kleuren botercrème geven soms net dat beetje extra aan jouw cupcake of taart. Mijn favoriet is toch wel een geleidelijk overgang van kleuren met een leuke gekleurde streep als detail. Deze maakten ik dus ook voor de bruidsbeurs van April, bij Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. 

Het gekozen kleurthema was: wit, perzik en goud. Deze kleuren wil ik dan niet alleen in de bruidstaart laten terug komen. Maar ook in het andere gebak. Ik koos om de mini cupcakes op te spuiten in de kleuren wit en perzik.  

Voor deze mini cupcakes gebruikte ik enchanted cream om op te spuiten. Deze is mooi wit van kleur. Dus daarmee kan je mooiere kleuren combinaties maken, dan botercrème. Die wat geler is als basis kleur. 

Ik maakten de mix aan (Funcakes-mix voor Enchanted Cream) volgens het recept. Deelde de cream in tweeën en kleurde de helft in de kleur perzik. In de spuitzak maakten ik met een satéstokje, die in de kleurstof was gedoopt, strepen vanaf de spuitmond naar boven. Daarna voegde ik aan de ene kant de witte cream en aan de andere kant de perzikkleurige cream toe. 

Vervolgens maakten ik een paar test rozetten/toefen, totdat de kleuren goed verdeeld in mijn spuitzak. Daarna kon het echte werk beginnen, met een heel mooi, extra subtiel detail. Dat voor mij echt een extra dimensie geeft aan het vorm geven van de gewenste lekkernijen. 

TIP: Natuurlijk kan je deze ook gebruiken voor het opspuiten van een Naked Cake met toefen. Laat je creativiteit maar de vrije loop, zo ontstaan de mooiste en origineelste lekkernijen van jouw hand!

Mammarina Deurne TIP Maandag kleurige botercème 2019

Wow, heb je hem gezien mijn nieuw ontwerp bruidstaart voor de beurs van gisteren bij Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne?

Ik kreeg zoveel complimenten over het gebruik van het marmer fondant. Dat ik deze tip met jou ga delen, want zo moeilijk is het echt niet! Inderdaad als je weet hoe het moet, hoor ik je denken.

Voor het maken van marmer fondant deel je de totale hoeveelheid fondant door tweeën. De ene helft kleur je in de gewenste kleur en de andere heb ik wit gehouden. Deze kan je natuurlijk ook kleuren, als je wilt. Maak van beide delen fondant een lange rol en draai deze in elkaar. Hierdoor meng je de kleuren gelijkmatig door elkaar. Vervolgens draai je van de fondant een cirkel, zoals op de foto. Nu ga je de fondant uitrollen tot de juiste maat, zodat je jouw taart kan gaan bekleden.

Een TIP: als je de fondant een paar slagen heb uitgerold, bekijk dan welke kant je het mooiste vind. Nu kan je nog beslissen of je de boven- of onderkant het mooist vind en gaat gebruiken!

Zie je wel dat het niet zo moeilijk is, als je inderdaad maar weet hoe het moet.

Mammarina Deurne TIP Maandag marmerfondant 2019

Vaak begin je met het bakken van een appeltaart, behalve ik dan! Ik maakten mijn eerste appeltaart 2 jaar geleden. Na het plukken van verse appels samen met mijn dochters, bij de Frits Philips fruittuinen in Eindhoven. De bodem vond ik wel een dingetje, om de bodem en de rand in één stuk in de springvorm te krijgen.

Inmiddels heb ik de springvorm verruild voor de slofvorm, wat ik al een heel stuk vind schelen. Maar de beste tip kreeg ik vorige week op de Cake & Bake Experience van Meester patissier Hidde de Brabander. 

Snijd uit het deeg eerst de vorm van de bodem en leg deze apart. Mocht je een slofvorm gebruiken zoals ik, dan kan je hem uitsteken. Maak van het overige deeg een lange rol en rol hem uit in de breedte. Snijd hier een rand van voor de zijkant van jouw springvorm. Deze moet iets hoger zijn als de rand van jouw bakvorm. Rol dit deeg op in een rolletje. Vervolgens rol je deze uit langs de rand van jouw ingevette springvorm. Mocht je meerdere rolletjes deeg nodig hebben, overlap deze een stukje en druk deze goed aan. Nu kan je de bodem er rustig in laten vallen. Druk de bodem bij de rand goed samen, zodat ze hechten. Snijdt met een scherp mes, het overige deeg langs de rand van de springvorm weg. Klaar is nu jouw bodem.

Is de vulling van appels erg vochtig? Bestrooi de bodem dan met een beetje custardpoeder. Deze neemt het vocht van de appels op en het is ook nog eens een lekkere combinatie met de appelvulling!

Mammarina Deurne TIP Maandag appeltaartbodem Hidde 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2019 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID