06 - 154 993 55
slider-1 slider-2

Deze kerstboom is gemaakt van overheerlijke vanille koekjes. Deze koekjes kerstboom vind zijn oorsprong in Engeland. Waar ze vele malen hoger zijn dan mijn variant. Nu ik dit schrijf loopt het water me al weer in de mond. En heb ik meteen weer zin om het koekjesdeeg te gaan maken.

Gelukkig mag ik dat deze week ook nog eens doen! Voor het kerstdiner van één van mijn dochters. Alleen maken we er heel iets anders van. Deze zal ik jou uiteraard showen! Voor deze kerstboom van koekjes heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Dus handig voor niet zo’n handige bakmoeders. Het belangrijkste is het recept voor overheerlijke koekjes en de stervormige uitstekers.

Voor de decoratie van de koekjes kan je verschillende spullen gebruiken. Zie de onderstaande foto’s en gebruik vooral jouw eigen creativiteit! Dat vind ik zelf het belangrijkste.

Bak de koekjes volgens het recept en laat ze goed afkoelen. Als je de cookie icing van Dr. Oetker wil gebruiken, dan voor zie je de koekjes eerst van glazuur. Deze kan je natuurlijk ook zelf maken van poedersuiker en een beetje water. Doe dit vervolgens in een spuitzak en knip een hééééél klein puntje af. Dan pas ga je de koekjes stapelen naar jouw eigen idee. Om de koekjes op elkaar te plakken gebruik in de zachte topping van Dr. Oetker.

Dan komt het leukste gedeelte van alles, de koekjes kerstboom versieren. Hoe ziet jouw ideale koekjes kerstboom eruit? Mocht je kiezen voor de decoratiestiften of de Cookie icing van Dr. Oetker. Laat deze even warm worden in een glas met warm water. Zo kan je deze makkelijker gebruiken, omdat ze dan zachter en vloeibaarder zijn om te verwerken.

Veel plezier en succes bij het maken van deze overheerlijke 3D koekjes kerstboom! Bij vragen laat het mij gerust weten!

 

Kerst koekjeskerstboom 2019 TIP

De kersttijd  = een tijd van gezelligheid met veel lekkere dingen op tafel. Maar ook van de kerstontbijten of kerstdiners op de school van de kinderen. Wat gaan we dit jaar weer verzinnen hoor ik je al denken. Om je te helpen en te inspireren, deel ik met jouw een aantal tips.

Deze tip hoop ik jou te inspireren en misschien help ik je wel om tot een mooie andere creatie te komen. Deze komt uit mijn Herfst- en Halloween challenge van 2018, maar dan natuurlijk met een vleugje van het kerstfeest. Ontzettend leuk om met de kids samen te maken en heerlijk tussendoor stiekem te snoepen. Want dat gaat wel lukken met deze chocolade smackskerstboom.

Benodigdheden voor de chocolade kerstboom:

* 150 gram smeltchocolade
* 100 gram Kellogs Smacks

* zachte topping van Dr.Oetker of zelfgemaakt glazuur
* eetbare decoratiestiften
* poedersuiker
* smarties, suikerparels of suikersterretjes
* chocolade ice cups (o.a. verkrijgbaar bij Wibra)

* bakpapier
* eventueel wat karton en plakband

Werkbeschrijving:
* smelt de chocolade en kleur deze naar wens*
* voeg de gesmolten chocolade en de smacks bij elkaar.. Roer deze door elkaar, zodat alle smacks voorzien zijn van chocolade.
* maak van een stukje bakpapier een frietzakje en draai de punt dicht
* vul deze met chocolade smacks en druk tussendoor de smacks goed aan met bijvoorbeeld een lepel
* laat de kerstbomen uitharden door ze even in de koeling te zetten. Dit kan je doen in een glas
* haal voorzichtig het bakpapier eraf
* plak met de zachte topping een ice cup onder de smack kerstboom
* versier de kerstbomen met decoratiestiften en smarties of suikerparels
* zet de chocolade kerstbomen op een bord en laat het sneeuwen met een beetje poedersuiker

* de voedingskleurstof moet wel geschikt zijn voor chocolade!

Lukt het maken van de frietzakjes niet zo goed. Dan kan je van karton een mal maken en daar dan een stukje bakpapier in plaatsen.

 

kerst TIP chocokerstbomen

 

Ja, het is bijna Sinterklaas! Dus nog één keer een makkelijk recept met een Sinterklaas twist voor het heerlijk avondje.

Dit recept komt uit mijn Herfst- en Halloween challenge, die ik vorig jaar gaf in mijn besloten FaceBookgroep: Mammarina’s bakgeheimen. Het is wederom een makkelijk recept, waar je heerlijk mee kan variëren. De Amerikaanse Mug Cake is in een handomdraai klaar, dus ook ideaal voor onverwachte visite.

Voor de Mug Cake in één grote mok, heb je het volgende nodig:
* 30 gram boter
* 1 ei
* 2 eetlepels bruine basterd suiker
* 1 theelepel vanille smaakstof
* 1 theelepel speculaaskruiden
* 1 eetlepel (11 gram) slagroom
* 5 eetlepels (40 gram) bloem
* ½ theelepel (1,5 gram) bakpoeder
* (chocolade) pepernoten

Werkwijze:
Laat de boter in +/- 20 seconden (800 watt) smelten in de magnetron
Voeg al roerend de volgende ingrediënten in de mok toe: het ei, de basterd suiker en de smaakstof. Daarna de slagroom, bloem, het bakpoeder en als laatste de gesmolten boter. Halveer de pepernoten en voeg deze toe aan het beslag.

Zet de mok ongeveer 1 minuut en 30 seconden in de magnetron op 800 watt. De tijd is natuurlijk afhankelijk van het vermogen van jouw magnetron. Hoe groot de mok is en hoeveel jij er tegelijk wil gaan maken.
LET OP: de mok kan heet zijn!

Ik adviseer je om niet meer dan twee Mug Cakes tegelijk te maken. De voorkeur is gewoon één Mug Cake per keer te gaan maken!
Versier jouw Mug Cake naar wens met pepernoten, decoratiestiften, glazuur of suikerfiguurtjes.

Sinterklaas Mugcakes 2019

Dit recept maakten ik al toen ik nog op de lagere school zat. Eén keer gehad als traktatie in mijn klas en meteen werd het recept nagevraagd. Ik weet dat het niet het gezondste recept is van deze reeks. Maar wel een om heerlijk van te gaan genieten.

Hier mijn recept van Arretjes cake met mijn Sinterklaas twist:
Hiervoor heb je het volgende nodig:
* cake bakblik
* een zak (chocolade) pepernoten
* 6 eetlepels fair trade cacao
* 2 eieren
* 200 gram poedersuiker
* 250 gram (biologische) boter om te smelten

Meng de cacao, poedersuiker en eieren door elkaar.
Halveer de pepernoten en voeg deze toe aan het mengsel.

Laat de boter langzaam smelten en voeg deze beetje voor beetje toe aan het mengsel. Meng het goed door en doe het mengsel in het cakeblik. Laat de pepernoten arretjes cake een nachtje in de vriezer staan en klaar is jouw Sinterklaas variant op dit heerlijke recept.

Wil je hem nog meer versieren voor Sinterklaas? Smelt dan een beetje witte chocolade. Giet deze over de cake en versier hem met (chocolade) pepernoten, schuimpjes en al het andere Sinterklaas lekkers.

Niet te grote stukken snijden, want hij vult enorm goed!
Eet smakelijk voor straks.


Sinterklaas baktips 2019

Afgelopen zaterdag moest ik helaas opnieuw mijn dummie taarten bekleden. Om zo een nieuwe creatie van een bruidstaart neer te kunnen zetten op de trouwbeurs van zondag.

Als je jouw fondant hebt uitgerold op de gewenste dikte is het altijd maar de vraag of deze groot genoeg is om jouw taart te bekleden? Om dit zeker te weten heb ik daarvoor mijzelf iets op bedacht. Het is eigenlijk een hele simpele oplossing, vind ik zelf.

Ik neem een centimeter en meet het taartblik aan de buitenkant op. Dan weet je wat je nodig hebt om de taart zelf te bekleden. Tel daar een centimeter of 2,3 bij op, aan allebei de kanten! Dan heb je zeker genoeg om jouw taart te bekleden met fondant.

Aangezien ik mijn fondant op een dunne flexibele mat uitrol, waarop allerlei cirkelmaten staan vermeld. Leg ik mijn centimeter erop en kijk ik tot welk getal ik het fondant zeker moet uitrollen. Als dat gebeurt is, kan ik met een gerust hart de taart gaan bekleden.

Soms zijn de oplossingen heel simpel, als je het maar weet! Ben heel benieuwd, hoe weet jij of jouw fondant groot genoeg is?
Laat je het mij weten!


Mammarina Deurne TIP Maandag hoe groot fondant 2019

Nieuws-updates

  1. Schrijf je in voor onze nieuws-updates!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.
  7. Ongeldige invoer

Ook voor Workshops...

Ook zin in een superleuke en gezellige workshop bij u thuis? Wij geven workshops voor vrijgezellenfeesten, babyshowers en natuurlijk doen wij dit ook voor kinderfeestjes! Aangezien wij niet van standaard houden hebben we hier onze eigen touch aangegeven. Benieuwd, klik dan snel door!

Meer informatie ›

Logo Mammarina
Volg ons op Social Media voor unieke acties Instagram Mammarina LinkedIn Mammarina Facebook Mammarina Pinterest Mammarina
Icon contact
Copyright © 2020 Mammarina - Privacy Ontwerp & RealisatieRenewMyID