En daar zit je dan zondagavond voor de buis, zonder Heel Holland Bakt! Dat is even afkicken zeg. Vooruit we doen nog één tip vanuit dit mooie leerzame programma.
Taarten strak afsmeren blijft voor veel mensen toch een dingetje. Ook bij mij hoor! Voor ronde en vierkanten taartvormen zijn allerlei hulpmiddelen verkrijgbaar. Maar wat nu als jouw vorm een half boltaartje is of een biscuitrol? Hoe kan je deze dan toch strak afsmeren?
In de finale van Heel Holland Bakt zag ik voor de tweede keer, dezelfde techniek gebruikt worden. Zowel Aline gebruikten deze voor haar boltaartje en Esther voor haar 1,5 meter biscuitrol in de finale. Nadat je jouw taart heb afgesmeerd met botercrème, ga je hem zo strak mogelijk maken. Voor bolle vormen zijn er geen hulpmiddelen verkrijgbaar. Dus moet jezelf creatief wezen.
Alina gebruikten hiervoor een gelamineerd A4-tje, zie de onderstaande foto. Die ze in de vorm van haar taart boog. Zo haalden zij het teveel aan botercrème weg en kreeg de taart haar strakke lijnen. Esther gebruikten hiervoor een vel bakpapier.
Echt, zo makkelijk en simpel kan het dus zijn. De moeite waard om het eens uit te proberen, bij één van mijn volgende boltaartjes!