Laatst kreeg ik een vraag over gelatine, waar ik eerlijk gezegd niet goed een antwoord op kon geven. Omdat ik het eigenlijk niet tot nauwelijks gebruik. Maar oplossen in warm water, dat was en is in ieder geval niet de bedoeling.
Afgelopen woensdag was ik bij ‘ de theatrale foodexperience ‘ van Robèrt van Beckhoven in de Maaspoort in Venlo. Echt een aanrader voor mensen de van bakken houden! Daarom zullen de komende weken vanuit deze theaterproductie mijn Mammarina’s Maandag Tips geïnspireerd zijn.
Robèrt vertelde dat elk gelatineblaadje 2 gram weegt ongeacht het merk. Dat je hem in echt goed koud water moet laten weken. Want als deze maar iets warm is, lost een deel van de gelatine op! De tip hierbij was: dat je dat het beste kan doen, een avond van tevoren in de koelkast. Dit in tegenstelling tot wat op de verpakking staat. Vervolgens kan je de gelatineblaadjes uitknijpen en deze mengen met de warme vloeistof. Tot ze helemaal zijn opgelost. Let op: laat de vloeistof niet meer koken en verwerk de vloeistof zo snel mogelijk!
Dus nu kan ik op vragen omtrent gelatine, ook een antwoord geven.
Weer een beetje meer kennis vergaard bij Robèrt, altijd fijn om van een meester te leren!