Ja, het is weer maandag! Ondanks dat de kinderen niet naar school mogen, moet ik helaas toch werken. Want naast deze mooie passie werk in ook in de zorg en laat ik mijn cliënten niet in de steek! Vandaag weer een TIP die ik leerde in de theatrale foodexperience van bij Robèrt (van Beckhoven)
Deze keer gaat het over aflopend bakken. Gaat er bij jou al een belletje rinkelen?
Tijdens de foodexperience kon je ook vragen stellen aan Robèrt. Daar maakten we ook erg goed gebruik van, maar ook andersom gebeurde het. Zo vroeg hij aan ons, hoe bak jij je appeltaart. Het antwoord was 60 minuten op 160 graden celsius. Waarop Robèrt zei: We zijn aan het bakken NIET aan het drogen! Waarop we elkaar aankeken en dachten OK.
Een appeltaart wordt aflopend gebakken dames en heren, in de oven met onder en boven warmte! Je zet je oven op 230 graden Celsius, doet je appeltaart erin en zet hem na ongeveer 10 minuten naar 170 graden en laat hem nog 45 minuten bakken. En vergeet niet je appels/vulling goed aan te drukken!
Nu weet ik en jij nu ook dat we een appeltaart aflopend moeten bakken. In een oven met onder en bovenwarmte. Veel succes met deze TIP van Robèrt van Beckhoven.